Miras Mallarının Yönetimi ve İntikalleri – Türkiye Miras Avukatı

Mirasın Paylaşım Süreci ve İzmir Miras Avukatı

Miras kalan; malların, taşınırların, taşınmazların ve bankadaki paraların intikali genellikle karmaşık bir süreç olarak karşımıza çıkabilmektedir. Pek çok ailevi konunun da içinde olması nedeni ile kişiselleşen bir hukuki süreç olabilmektedir. Bu süreçte Türkiye miras avukatının profesyonel desteği oldukça önemli olmaktadır. İzmir miras avukatının hukuki yardımı ile elde edilen ekonomik değer daha karlı ve daha hızlı mirasçılara intikal etmektedir.

Miras kalan malların ve bankadaki paraların intikal sürecine ilişkin izmir miras avukatı olarak attığımız bazı adımlar:

  1. Mirasçıların tespiti,
  2. Veraset ilamı alınması (mirasçılık belgesi)
  3. Varsa Vasiyetin İncelenmesi
  4. Terekenin tespiti veya tereke tespit davası: Miras kalan malların ve bankadaki paraların değeri tespit edilir.
  5. Mirasın açılması
  6. Mirasın reddi
  7. Mirasçılıktan çıkarılma
  8. Tenkise veya muvazaaya dayalı işlemlerin tespiti ve tenkise veya muris muvaasına dayalı miras davalarının açılması
  9. Mirasa tabi malların yönetimi (miras mallarının kiralanması, bakımı, depolanması..)
  10. Mirasın paylaşımı (rızaen taksim, ortaklığın giderilmesi/izale-i şuyu miras davalarının açılması, miras mallarının satışı)
  11. Tapu da devir işlemleri
  12. Bankalara başvuru ve Banka hesabında ki meblağların transferi
  13. Vergi dairesinde intikal işlemleri ve vergilerin ödenmesi
  14. Belediyelerde intikal işlemleri ve vergilerin ödenmesi
  15. Kiradaki taşınmazların kira bedellerinin istenmesine yönelik ihtarnameler
  16. İntifadan mene yönelik ihtarnameler
  17. Tapu – İptal ve tescil davaları
  18. Terekeye temsilci atanması
  19. Paylı mülkiyete geçiş işlemleri veya davası
  20. Tahliye davaları
  21. Kira tespit davaları
  22. Mirasçılığın tespiti davası
  23. Miras mal nedeni ile ecrimisil davası
  24. Tapuda isim değişikliği veya tapu kaydının düzeltilmesi davaları

Miras hukuku kapsamında bir mirasçının; bilinen zaruri işlemleri ile yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda görülen işlemleri olabilmektedir. Bu iki farklı yapılması gereken işlemlerin bir kısmı yukarıda listede açıklanmıştır. Bu işlemlerden bazıları mirasçılar tarafından bilinirken bir kısmı ancak işin içine girildikten sonra dikkatli bir inceleme ile ortaya çıkarılabilmektedir.

Tüm bu işlemler ve sayılamayan miras hukuku kapsamında kalan işlemler büyük bir titizlikle yerine getirilmelidir. Ancak yukarıda listede parantez içinde yazılan işlemler dahi bazen yıllar alabilmektedir. Miras hukuku; yapısı ve etkilenen haklar itibari ile dinamik çalışma isteyen bir alandır.

Vefat sonrasında miras kalan malların, evlerin, dükkanların, araçların, ticari işletmelerin, hisselerin, paraların veya diğer yatırım araçlarının; yönetimi, devri, intikali, satışı ve paylaşımı konusunda alanında uzman izmir miras avukatından destek almak hem ekonomik değerin korunmasına hem de zamanında teminini bakımından önemlidir.

Miras Davası Ne Zaman Açılmalıdır?

Farklı dava çeşitleri miras davası olarak adlandırılabilmektedir. Kanunumuzca her dava için ayrı zaman aşımı süreleri öngörülmüştür. Mirasın reddi, ecrimisil, izale-i şuyu , terekeye temsilci atanması, terekenin tespiti, tenkis, tapu iptal ve tescil gibi davalar için ayrı ayrı zamanaşımı süreleri vardır. Dava açma süresinde zamanaşımı süreleri önemlidir. Zamanaşımı sürelerinden bağımsız olarak; mirasçı olarak hak sahibi olduğunuz malların yönetimi ve paylaşımında ivedilikle hareket etmek önemlidir. Miras davalarında gün geçtikçe paylaşım zorlaşmaktadır. Mirasçı kişilere ulaşmak imkansız hale gelmektedir. Sadece tebligatın yapılamaması nedeni ile davalar çok fazla uzayabilmektedir. Sahipsiz kalan miras malları 3. kişiler tarafından kötüye kullanılabilmektedir. Bu nedenlerle; miras mallarının paylaşımı ve yönetimi ile ilgili çalışmalara murisin vefatından sonraki ilk uygun zamanda başlanmalıdır. Bu şekilde yapıldığında miras malları sahipsiz kalmayacak ve miras paylaşılacaktır. Zamana bırakılan paylaşım ve yönetimler pek çok problemi beraberinde getirmektedir.

Zamana bırakılan miras paylaşımı için de dava açmak için en uygun zaman ilk uygun zamandır. Şöyle ki; miras davalarında ertelemeyen kişiler nihayetinde haklarına kovuşurken ertelendikçe zaman geçmektedir. Dava süreleri de göz önüne alındığında taraflara faydalı olması bakımından vaktiyle dava açılıp netice alınmaldır.

Miras Avukatının Türkiye’de Bulunan Mirasın Paylaşımında Rolü ve Etkileri

Miras hukukunda alanında uzman izmir miras avukatı olarak Türkiye’de miras davası avukatı olarak hizmet vermekteyiz. Hukuk büromuz müvekkillerine karşı tam bir saydamlık içinde avukatlık hizmeti vermektedir.

Müvekkillerin talep ve istekleri doğrultusunda takip ettiğimiz miras davalarında; hem zaman hem de ekonomik değer anlamında kayıp yaşamadan en kısa zamanda ve en yüksek değerde paylaşımın yapılmasını sağlamaktayız.

Yine aynı şekilde izmir miras avukatı olarak; miras kalan malların yönetiminde vekil olmanın hassasiyetinin bilinci ile müvekkillerin hak ve menfaatlerin korunmasında; en doğru kararların alınması ve alınan kararların en hızlı şekilde uygulanması konusunda olağanüstü bir gayret göstermekteyiz.

Alanında uzman profesyonel Türkiye İzmir miras avukatımızdan destek almak için iletişim kanallarımız vasıtasıyla bize ulaşabilirsiniz.

Cevap Yazın

error: Content is protected !!